typ 10 - typecursus voor kinderen

Typ10 - cursus voor kinderen om snel te leren typen

Typ10 is een cursus typen voor kinderen vanaf het 3e leerjaar. De cursus is in eerste instantie bedoeld voor kinderen met moeilijkheden op vlak van fijne motoriek, dyslexie, dsypraxie, automatisatieproblemen, ADHD, ASS en aanverwante problemen. Maar ook kinderen zonder specifieke problemen kunnen bij deze cursus instappen.
Kinderen die op jonge leeftijd met tien vingers leren typen hebben hier op latere leeftijd veel baat van. Door snel blind te kunnen typen is het mogelijk om meer schrijfopdrachten te verwerken en om een taak af te leveren die er netjes moet uitzien. Ik ben een gediplomeerd Typ10-docent en geef deze cursus individueel of in kleine groepjes. Ieder kind is welkom om deze cursus te volgen en vlot te leren typen!
De filosofie achter Typ10 is om niet meer na te denken over waar de letters op het toetsenbord staan, maar om dit te automatiseren. Via kleuren, tekeningen en versjes worden bepaalde typehandelingen onbewust geautomatiseerd. Het is een speelse cursus, wat het voor de kinderen aangenamer maakt. Er wordt aan elke letter een woord of een symbool gekoppeld en aan elke vinger een kleur, om de letters zo beter te kunnen onthouden. De letters worden aan elkaar gekoppeld in zinnetjes, die de kinderen makkelijk kunnen onthouden. De cursus van Typ10 bestaat meestal uit tien lessen, maar is per kind afhankelijk. Deze lessen duren gemiddeld één uur en de frequentie is meestal één keer per week. Daarnaast dient het kind minimaal drie keer een kwartier per week te oefenen. Ook hierbij geldt weer, oefening baart kunst. Ouders hebben hierbij een belangrijke motiverende en steunende rol.